Moa Graaf - Illustratör

Jag är frilansande illustratör och barnbokskreatör boende i västra Göteborg, alldeles i närheten av Röda Sten, Älvsborgsbron och havet. Här finns också Sjöbergens koloniområde med ihoplappade små hus och massor av djur. Hemma finns det barn och hund. Jag tillbringar också mycket tid i Vänersborg/Trollhättan där omgivningarna är helt annorlunda med sjö, kanaler och slussar. Alltihop väldigt inspirerande.

Jag har varit verksam sedan ungefär 2016 och har hunnit illustrera några barnböcker, läromedel, mängder av korsordsbilder och även informationsmaterial och loggor. De senaste åren har jag även gett mig på skrivandet och sommaren och hösten 2022 kommer mina två första egna barnböcker ut på Bonnier Carlsen.

Bland uppdragsgivarna finns Stockholms kulturförvaltning, Hemmets Journal, Studentlitteratur AB, Bonnier Carlsen, Rabén & Sjögren, Lilla Piratförlaget, Speja förlag, Olika förlag m.fl.

Utöver mitt kreativa arbete är en av mina största hobbies också att måla och teckna. Och det är ofta då, när jag nöjesmålar, som jag upptäcker nya spännande tekniker och arbetssätt som jag sedan kan använda i uppdrag.
Jag gillar att utforska både digitala och analoga stilar och oftast använder jag dem var för sig, men ibland hamnar de på samma bild.